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【1st Application 2019】

No. Topic Question Answer

1 Eligibility
Can I apply for the Program
while I'm on leave of absence
from university?

As part of the eligibility, students must be enrolled in TMU, therefore, if you know you are
going to take a leave of absence during the period of participation in an international
academic conference, you are not eligible to apply. Furthermore, after selection, if it is
learned that you will be on leave absence during the conference participation, your selection
will be canceled.
Exceptionally, when you are on leave of absence for research activities overseas at the time of
application, provided that your graduate school or academic supervisor assures that you will
be re-enrolled in TMU and also that you are recommendable pursuant to Article 3 of the
Guidelines, you may apply.

2 Applicable conferences

An official announcement for
the  conference I'd like to
attend is not yet available, but
can I apply?

In case that there is no information on the official website or brochures yet at the time of
application, apply submitting the material explaining the content, for example, the previously
issued brochure, the records of the conferences held in the past, email messages about the
conference participation, etc.  Since this information is the base for decision on the allocated
amount of financial support objectively, the material must assure that the conference is held;
LINE, SNS messages exchanged anonymously, part of E-mail message copied and pasted on
word format may be not acceptable.
If materials written in a foreign language, a Japanese or English translation must be attached.
Be aware that there is no additional financial support for extended stay, increase in the
airfare due to change of route, country/region of conference after decision is made on the
amount of financial support.

3 Applicable conferences
Do you support if I attend the
sub-committees of a
conference?

Yes, we do, if the sub-committees are listed in the brochure of the given conference, or are
held as part of the conference. In this case, submit supporting materials, including it in the
period of participation  when you apply for the Program.

4 Applicable conferences

Can you support if I schedule
research-related business
such as  fieldwork,  meeting
before/after the conference?

Yes, we can. Provided that the Dean approves  that the research-related business is
appropriate and you can submit Form 5, you can include it into the period of participation. In
this case, support for transportation fees and others* should not be reduced.  However,
support for accommodation when you engage in the business is not provided. Unless
otherwise the Dean approves,  it is regarded as your personal business.  If you do such
business before the conference, support for transportation fees and others* for the outward
trip is not provided; after the conference, support for transportation fees and others* for the
return trip is not provided.  Support for accommodation is not provided either.
*"Transportation fees and others" means airfare, transportation expenses in Japan, expenses
for vaccination, and visa application.

5 Applicable conferences Can I extend my stay
before/after the conference?

Article 6 of the Guidelines defines that the Period of Participation must be of the days of a
conference plus the days deemed necessary for traveling. if the gradate school approves stay
on the day before/after the first day/last day of the conference, you can include the days in
the period of participation (, which is not regarded as extended stay.)
In case that (1) you stay in the place of the conference longer than one day before the first
day of the conference, or (2) stay longer than one day after the last day of the conference,
such stay is regarded as the personal stay.  Support for transportation fees and others* for
outward trip in case of (1) and for return trip in case of (2) is not provided. Support for
accommodation during such stay is not provided either.
Because of this, the Recipient cannot buy "Open-Jew" tickets, which allow the passenger to
change the flight schedule and do personal business at the stop-over.
*"Transportation fees and others" means  airfare, transportation expenses in Japan, expenses
for vaccination, and visa application.

6 Applicable conferences

My departure date is
September 30, the conference
is starting from October 1.
Which should I apply for, 1st
or second application?

Choosing the 1st or 2nd application depends on the  departure date. If you leave on
September 30, please apply for 1st application. if you are not sure about weather the
departure date will be a September or October, apply for the 1st application.

7
 Statement of Estimated
Expenses

Do you approve only the
amount submitted on the
Statement of Estimated
Expenses?

 Since the amount of fund is calculated and decided based on the Statement of Estimated
Expenses, your estimate of airfare must reflect the actual flight schedule and route as much
as possible. This Program is meant to provide financial support for participation in a
conference, not cover the full expenses. Please be aware that the provided financial support
may be not sufficient to cover the airfare fully when the actual price is higher than the
estimated.
In case that the flight is not on the most economical and standard route, the submitted
estimated airfare may be changed to a more appropriate one; as it is not appropriate as
public spending.
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8
Statement of Estimated
Expenses

Is it all right if I buy a ticket on
a different estimate, not on
the estimate provided by the
university?

It is quite all right if you do not  buy air tickets on the estimate you submitted, and buy a
different one.  However, as explained in A7, if the ticket costs more than the estimate, the
financial support may not cover the cost fully.

9
Statement of Estimated
Expenses

Is it all right if I use a package
tour?

Package tours are applicable, if you use a package tour, your application should be as follows.
Accommodation fees: the amount calculated on the automatic calculator (room rate per night
× the number of nights.)
Airfare: the remaining amount after deducting the accommodation fees from the package
tour price.
If you are not sure about how to fill out when you apply, please contact the International
Affairs Office, and for the provision of financial support after being selected as the Recipient,
ask the office of your graduate school.

10
Statement of Estimated
Expenses

Are travel agency's service
charges covered by the
Program?

No, the service charges (accrued as the time of travel cost estimation) are not covered.

11
Provision of Financial
Support

When will the University
provide the fund into my bank
account after being selected?

After selection made, you will submit to the accounting section of the your graduate school
office necessary documents including  a receipt of airfare (with the breakdown of the price,
with/no handling charges.) The fund will be transferred in the bank account you designated as
soon as the accounting process is done.
For the detailed schedule, please ask the accounting section of the your graduate school
office.
【Note】
if you submit documents late, or your documents are incomplete, for example, the
breakdown of the price is not clear, which will delay the accounting process, eventually the
bank transfer of the fund.

12
Recommendation by
Graduate School

How do you rank applicants in
recommendation?

Each graduate school ranks its applicants pursuant to Article 3 of the Guidelines.
【Article 3 of the Guidelines】
Applicants must be students of graduate schools at TMU (in principle, doctoral students), and
meet all of the following.
Applicants must:
(1) Be enrolled in TMU during the period of participation in a conference; those on leave of
absence are not eligible.
(2) Be academically excellent.
(3) Be expected to achieve significant results for research and education by assuming an
important role of delivering lectures and/or making a research presentation at academic
conferences overseas.

13
Changes after Recipient
Selection

Is it possible to receive an
additional financial support
after the recipient selection
made?

Please note that an additional financial support is not provided after selection, despite that
Article 7 sets the maximum amount of the financial support (at 150,000 yen for Asian
destinations and at 300,000 yen for destinations other than Asia.)

14
Changes after Recipient
Selection

Is it possible to change the
period of participation after
being selected?

Basically, it is not possible to change the period of participation after being selected.  In case
that the conference schedule is changed on account of the organizer, which is eventually
forcing you to change your period of participation, please contact the academic affairs section
of your graduate school right away.  However, please be aware that there is no additional
provision of financial support in any case after being selected.


